Er du klar for Verdens godhetsdag?

april 13, 2022

Verdens godhetsdag

Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad

Når man slår på nyhetene så er det aldri ei nyhetssending som utelukkende består av positive hendelser. Det er mye trist i verden, både innenriks og internasjonalt, som får de store overskriftene. For 24 år siden ble det avholdt en konvensjon som ønsket å skifte fokus fra ondskap til godhet, og denne konvensjonen, den første av sitt slag, ble avholdt i Tokyo, Japan. I 1997 så The World Kindness Movement dagens lys. Året etter, i 1998, ble merkedagen Verdens godhetsdag vedtatt, og det er en internasjonal årlig merkedag, som markeres 13. november.

Arbeidet med bevegelsen The World Kindness Movement, og den årlige merkedagen av Verdens godhetsdag den 13. november, har gjennom årenes løp vært like viktig som ved grunnleggelsen. Slik er fremdeles. Dessverre, får man nesten si. Man skulle jo tro at menneskeheten i 2021 visste at det å være gode, snille, og å vise medfølelse med hverandre fører folk nærmere målet, enn hva ondskap gjør. Men vi trenger fremdeles å bli påminnet om hvor viktig godhet er. Det er kanskje derfor at The World Kindness Movement ble en lovlig ideell organisasjon i 2019. Organisasjonen har verken politiske, kommersielle eller religiøse saker på agendaen. Deres mål er å fremme godhet, og hjelpe folk til å forstå at medfølelse for andre er det som binder oss alle sammen.

Det er verdifullt å dele ulike øyeblikk med noen som betyr noe for deg

Nå er Verdens godhetsdag like rundt hjørnet; hvordan har du tenkt å markere den? Kanskje du har noen i familien som ikke har vår digitale hverdag i fingrene, som du kan hjelpe. La nevøen din fortelle deg om noe han er helt oppslukt av, og forteller med iver og entusiasme, selv om dette er helt ukjent for deg. Lytt med interesse, og vis at du er til stede i øyeblikket. Ta kontakt med noen du ikke har snakket med på en stund. Det å høre fra nettopp deg kan være akkurat det han eller hun trenger. Det er naturlig å grue seg litt for å ta kontakt hvis det har gått litt tid, men det vil være verdt initiativet, for det er ingenting å bekymre seg for. Så ta motet til deg, husk å puste med magen, og gi lyd fra deg. Det vil fort bli dagens gode gjerning som gir et smil om munnen til dere begge to. Kanskje den du ønsker å vise en ekstra tanke til er noen du ikke kjenner på nerver for å kontakte, men som du har utsatt å ringe til fordi hverdagens kjas og mas kommer i vegen. Dette kan for eksempel være noen eldre som du kjenner som sitter mye alene. En telefon fra deg, selv om det ikke er lange samtalen, kan være noe som vedkommende vil leve lenge på. Det virker kanskje ikke som noe stort for deg, men det gjør et stort inntrykk på mottaker. For alle mennesker ønsker og trenger å bli sett.

Andre måter du kan hedre Verdens godhetsdag på er å ta deg tid til et kaffebesøk, og uansett om du er vertskap eller gjest, hva med å dele deilig konfekt fra Ole Chokolade? Kjenner du noen som går eller sykler til og fra jobb eller skole, eller som kanskje trener ute? En fin måte å markere Verdens godhetsdag på da, er å forsikre deg om at de synes i høstmørket ved å gi dem refleks. En refleksvest gjør den du bryr deg om ekstra synlig. Det er viktig å huske på at selv om Norge hat tatt mye av hverdagen tilbake, så lever vi fremdeles i en pandemi. Alle er ikke like robuste, så ved å vise hensyn, så viser du samtidig godhet. Hva med å ha En meter pluss med omtanke på lur? Kanskje du vet at noen nær deg har ønsket seg noe spesielt, for eksempel Sweet Jasmine Private collection duftlys fra Rituals, Osprey Skarab 22 ryggsekk, eller Finse Dunjakke fra Twentyfour, så hva med å la ønsket gå i oppfyllelse på Verdens godhetsdag? Alle disse produktene får du hos oss i SVE Profilgaver.

Som sagt trenger vi alle sammen å bli sett. Det er viktigere enn man kanskje tenker over. Like viktig er det å gi anerkjennelse der den rettmessig hører hjemme, og ikke la andre «stjele» oppmerksomheten, og ta æren. I tillegg, husk at det å gi ros, og si noen gode ord kommer man så mye lenger med enn å være avvisende, brysk og hard i ordleggingen sin. Så tenk litt over hvordan du snakker med alle de som er rundt deg. Vis godhet, forståelse, takknemlighet og vær hjelpsom. Nå på lørdag er det den 13. november, og vi i SVE Profilgaver vil få ønske nettopp deg en riktig fin Verdens godhetsdag. Og husk, det er lov å vise godhet 364 dager ellers i året også, for den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad!

Ser du etter årets profilprodukter?

Våre rådgivere hjelper deg gjerne!

Kontakt en rådgiver